Характеристика та проблемні питання дослідження когнітивного статусу щурів після інтрацеребровентрикулярного введення колхіцину - Данукало, Максим Вікторович (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
Інтрацеребровентрикулярне введення колхіцину щурам в дозі 15 мкг (по 7,5 мкг в шлуночок) широко застосовується для індукування нейродегенерації та когнітивних порушень з метою наступного вивчення їх механізмів а також оцінки засобів фармакокореції цих станів. Одними із найбільш поширених методів оцінки когнітивного статусу є тести у водному лабіринті та у радіальному лабіринті з різною кількістю плечей.
Keywords: тези доповідей