Сучасні тенденції в медичній сфері - Павленко, Нателла Валеріївна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Такі тренди як автоматизація, технізація та діджиталізація, що скеровують сьогодні розвиток абсолютно усіх сфер людської діяльності призвели до появи певних логічних тенденцій у сучасній медицині, а саме: актуалізація превентивної медицини, подальший розвиток медицини 4 Р, робота з ДНК-чіпами, роботами, біопринтерами, наносенсорами, електронними таблетками, використання штучного інтелекту у медичній сфері, наголос на створенні персональних ліків, інтернет-медицина або роботизована медицина, молекулярна медицина, генна інженерія тощо.