Educational function of american folk ballad - Sazanovych, L.; Сазанович, Л. В.; Сазанович, Лариса Вікторівна (My University, 2021)
Проанали- зировать наставнический потенциал американской фольклорной баллады XVI–XIX. Для достижения цели используются следующие методы исследования: описательный и сравнительный – для анализа и обобщения существующих подходов к изучению проблемы. Описательный, исторический методы, методы текстового и контекстного анализа позволяют описать историческую ситуацию возникновения американской фольклорной баллады, ценностное мировоззрение пури- тан и проанализировать тексты баллад. Научная новизна работы заключается в исследовании наставнической функции американской фольклорной баллады, которая ранее не была описана в научных публикациях. Выводы. Фольклор может рассматриваться как специфический моральный кодекс поведения, одобренный группой людей проживающих вместе, в случае американской фольклорной баллады XVI–XIX веков – пуритан. розглянути повчальний потенціал американської фольклорної балади XVI–XIX. Використано комплексний підхід. Описовий та порівняльні методи аналізу дозволили узагальнити існуючі підходи до вирішення проблеми повчальності у фольклористиці. Історичний метод використано для опису ситуації у Північній Америці, на тлі якої розвинулась американська фольклорна балада. Методами текстового та контекстного аналізу обґрунтовано зв’язок пуританської філософії з баладами, визначено моральні цінності перших поселенців. Наукова новизна роботи у тому, що, незважаючи на чисельні висловлювання фольклористів на тему важливості повчальної функції фольклору, її не було розглянуто на матеріалі американської фольклорної балади XVI–XIX століть раніше. Висновки. Фольклор має розглядатися як специфічний моральний кодекс поведінки. Пісенна форма виступає як ефективний медіум, через який молоді покоління долучаються до схвалених пуританською громадою моральних цінностей.
Повчальна функція американської фольклорної балади
Повчальна функція американської фольклорної балади
Keywords: фольклор; американская фольклорная баллада; наставничество; пуританская мораль; фольклор; американська фольклорна балада; повчальність; пуританська мораль