Когнітивні та психоемоційні порушення у хворих на геморагічний півкульовий інсульт на початку відновного періоду захворювання - Дронова, Анастасія Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: оцінити наявність та вираженість когнітивних та психоемоційних розладів у пацієнтів з геморагічним півкульовим інсультом (ГПІ) на початку відновного періоду захворювання та виявити фактори, що на них впливають. Матеріали та методи: В клініці нервових хвороб ЗДМУ було проведене відкрите, когортнеобстеження 44 пацієнтів (29 чоловіків та 15 жінок, середній вік 57,09±8,49 років) з ГПІ на 30 добу захворювання.
Keywords: тези