Накопичення флавоноїдів у рослінній сировині розповсюджених видів роду Cyrsium L. - Мазулін, Олександр Владиленович; Клочкова, Яна Василівна; Лукіна, І. А. (My University, 2023)
Матеріали та методи. Метою роботи було дослідження накопичення флавоноїдів у траві п’яти розповсюджених видах роду Cirsium L. Досліджувану рослинну сировину заготовляли впродовж цвітіння (червень-серпень 2019-2022 рр.) у різних регіонах України (Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Одеська області) згідно до вимог ДФУ [1, 2].
Keywords: трава; суцвіття; осот; флавоноїди; спектрофотометрія ліофілізований екстракт; біологічна активність