Лiкування хворих з пошкодженням нирок при полiтравмi - Довбиш, Михайло Афанасійович; Підгайний, Ю. Л.; Бойко, Т. А.; Довбиш, Ігор Михайлович; Міщенко, О. М.; Довбыш, М. А.; Подгайный, Ю. Л.; Бойко, Т. А.; Довбыш, И. М.; Мищенко, Е. М.; Dovbish, M. A.; Podgayniy, Y. L.; et al. (My University, 2017)
Постійний прогрес науки та техніки, прискорення темпів сучасного життя стають причиною зростання кількості випадків екстремально ї патології, до якої відносять і політравму. Особливістю нинішнього часу є збільшення кількості аварій, техногенних катастроф, які характеризуються різноманіттям травматичних ушкоджень та збільшенням числа постраждалих.
Лечение больных с травмами почек при политравме
Treatment of patients with renal injuries in case of polytrauma
Keywords: політравма; функція нирок; травма нирок; фіброз і склерозування нирки; лімфостимулювальна терапія; политравма; азотовыделительная; функция почек; травма почек; фиброз и склерозирование почки; лимфостимулирующая терапия; polytrauma; kidney function of urine excretion; renal fibrosis and sclerosis; lymph stimulation therapy