Використання методів симуляційного навчання при підготовці майбутніх педіатрів - Резніченко, Юрій Григорович; Гиря, Олена Максимівна; Лебединець, Олександра Миколаївна; Каменщик, Андрій Володимирович; Ярцева, Марія Олександрівна; Чудова, Наталя Ігорівна (My University, 2020)
Вимогою сучасної медицини є вміння надання лікарями-педіатрами невідкладної допомоги на високому рівні, що необхідно враховувати при підготовці студентів на кафедрі педіатрії. Для досягнення ефективного оволодіння студентами принципами ведення дітей з невідкладними станами недостатньо тільки розбору теми в ході практичного заняття, необхідним є відпрацювання практичних навичок. Безперечно, для формування стійких навичок потрібно повторювати та моделювати різні ситуації з надання невідкладної домопоги. При критичних станах спостерігається швидкість прогресування симптомів та синдромів, що вимагає не тільки теоретичних знань, але й вміння швидко діяти в ургентній ситуації.
Keywords: симуляційне навчання; педіатри