Розвиток сільського господарства на території Новослобідського козацького полку (1753-1764 рр.) - Дідик, Сергій Сергійович; Didyk, S. S. (ЗНУ, 2016)
Розглянуто основні аспекти господарювання населення Новослобідського козацького полку у галузі сільського господарства. Новослобідський козацький полк (1753–1764 рр.) – був військовим формуванням, створеним на території “Задніпровських місць”. Створення Новослобідського полку сприяло колонізації південних територій. З‟ясовано, що основу козацького господарства складало землеробство і скотарство. Були розвинуті городництво і садівництво, але вони відігравали допоміжну роль. The article considers main aspects of economy of the population Novoslobodskiy Cossack regiment in the agricultural sector. Novoslobodskiy Cossack regiment (1753-1764) was a military formation, created on the territory of “Zadneprovsky places”. Foundation of Novoslobodskiy regiment contributed to the colonization of the southern territories. Agriculture and animal husbandry were the basis of the Cossack economy. Also horticulture and gardening were. But they played additional role.
The development of agriculture on the territory of Novoslobidsky Cossack regiment (1753-1764)
Keywords: Новослобідський козацький полк; Єлизаветинська провінція; Південь України; землеробство; скотарство; садівництво; городництво; Novoslobodskiy Cossack regiment; New Serbia; Elizabethan province; South of Ukraine; agriculture; cattle breeding; gardening; horticulture