Хроническая сердечная недостаточность: основные аспекты диагностики и лечения - Туровская, Т. В.; Гнилорыбов, А. М.; Васильева, Л. В.; Костогрыз, В. Б.; Гончарук, М. С.; Туровська, Т. В.; Гнилорибов, А. М.; Васильєва, Л. В.; Костогриз, В. Б.; Turovskaya, T. V.; Gnilorybov, A. M.; Vasilyeva, L. V.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Работа посвящена вопросам диагностики и лечения хронической сердечной недостаточности. Рассмотрены современные методы лабораторной и инструментальной диагностики сердечной недостаточности; проанализированы публикации по проблеме медикаментозного и хирургического лечения, в том числе, инициативы Европейского общества кардиологов. Роботу присвячено питанням діагностики та лікування хронічної серцевої недостатності. Розглянуто сучасні методи лабораторної та інструментальної діагностики серцевої недостатності; проаналізовано публікації з проблеми медикаментозного та хірургічного лікування серцевої недостатності, у тому числі, ініціативи Європейського товариства кардіологів. The article is devoted to diagnosis and treatment of chronic heart failure. Modern laboratory and instrumental methods of chronic heart failure diagnosis were concidered. Published works concerning pharmacotherapy and surgical treatment of chronic heart failure including European Society of Cardiology Guidelines were analyzed.
Хронічна серцева недостатність: основні аспекти діагностики та лікування
Chronic heart failure: main aspects of diagnosis and treatment
Keywords: хроническая сердечная недостаточность; диагностика; лечение; хронічна серцева недостатність; діагностика; лікування; chronic heart failure; diagnosis; treatment