До особливостей вербалізації концепту хвороба в латинському лінгвокультурному просторі - Скрипник, Юлія Сергіївна (Запоріжжя : ЗДІА, 2016)
Протягом останніх 15 років тільки на території колишнього СНД вийшло близько семисот праць (кандидатські та докторські дисертації, монографії), так чи інакше присвячених дослідженню феноменів здоров‘я та хвороби. В основному ці дослідження проводяться в рамках порівняльно-історичного мовознавства – досліджується об‘єктивація концептів на матеріалі паремій, авторських текстів, словників, переважно це порівняння української чи російської мови та однієї з західноєвропейських.