Взаємозв’язки ступеня фіброзу печінки та показників імунно-ендокринного гомеостазу у хворих на хронічний гепатит C з метаболічними факторами ризику при інфікуванні різними генотипами вірусу - Ушеніна, Л. О.; Туманський, Валерій Олексійович; Абрамов, Андрій Володимирович; Рябоконь, Олена Вячеславівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Хронічний гепатит С у хворих з метаболічними факторами ризику характеризується збільшенням кількості пацієнтів з тяжким фіброзом і трансформацією в цироз печінки, а також найвищим вмістом у сироватці крові інсуліну, TNF-α, лептину, особливо за умов інфікування 1 генотипом вірусу. Хронический гепатит С у больных с метаболическими факторами риска характеризуется увеличением числа пациентов с тяжелым фиброзом и трансформацией в цирроз печени, а также наиболее высоким содержанием в сыворотке крови инсулина, TNF-α, лептина, особенно при инфицировании 1 генотипом вируса. Chronic hepatitis C in patients with metabolic risk factors is characterized by augmentation of number of patients with a severe fibrosis and transformation in liver cirrhosis, and also by the highest level of insulin, TNF-α, leptin in serum, especially in conditions of infection with 1 genotype of virus.
Keywords: гепатит С; фіброз печінки; метаболічні фактори ризику; гепатит С; фиброз печени; метаболические факторы риска; chronic hepatitis C; liver fibrosis; metabolic risk factors