Синтез, фізико-хімічні властивості 3-арил-2-((3-(3-фторфеніл)-1,2,4-тріазол-5-іл)тіо)-проп-2-ен-1-олів - Бігдан, Олексій Антонович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Бигдан, А. А.; Панасенко, А. И.; Кныш, Е. Г.; Bigdan, O. A.; Panasenko, O. I.; Knysh, Ye. H. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Пошук нових біологічно активних молекул у ряду фторфенілпохідних 1,2,4-тріазол-3-тіолів є актуальним завданням сучасної фармацевтичної науки. З метою розширення арсеналу потенційних фармакологічно активних структур провели реакції відновлення ряду 5-бензиліден-2-(3-фторфеніл)тіазол-[3,2-в]-1,2,4-тріазол-6-(5Н)-онів. За допомогою комплексу сучасних фізико-хімічних методів аналізу встановили будову синтезованих молекул, індивідуальність підтверджено хроматографічно. За результатами комплексного аналізу вперше довели, що відновлення відповідних 5-бензиліден-2-(3-фторфеніл)тіазол-[3,2-в]-1,2,4-тріазол-6-(5Н)онів відбувається з руйнуванням біциклічної структури та утворенням ненасичених спиртів. Остаточно будову молекул підтверджено рентгеноструктурним аналізом. Поиск новых биологически активных молекул ряда фторфенилпроизводных 1,2,4-триазол-3-тиолов – актуальная задача современной фармацевтической науки. С целью расширения арсенала потенциальных фармакологически активных структур изучены реакции восстановления ряда 5-бензилиден-2-(3-фторфенил) тиазоло-[3,2-в]-1,2,4-триазол-6-(5Н)онов. Комплексом современных физико-химических методов анализа доказано строение синтезированных молекул, индивидуальность подтверждена хроматографически. Комплексным анализом впервые доказано, что восстановление соответствующих 5-бензилиден-2-(3-фторфенил)тиазоло-[3,2-в]-1,2,4-триазол-6-(5Н)-онов проходит с разрушением бициклической структуры и образованием ненасыщенных спиртов. Окончательно строение молекул подтверждено рентгеноструктурным анализом. Aim. The research of biologicaly active molecules among the number of fluorphenyl derivatives of 1,2,4-triazoles-3-thioles is an important task for modern pharmaceutical science. The reactions of the 5-benziliden-2-(3-fluorphenyl)triazoles-[3,2-v]-1,2,4- triazoles-6-(5H)-ones recovery has been carried out with the aim to expand the arsenal of potential pharmacologically active structures. Methods and results. Structure of the synthesized molecules has been revealed using complex of physical-chemical methods of analysis, identity has been confirmed by chromatography. Conclusion. For the first time according to the results of complex analysis it was proved that recovery of the relevant 5-benziliden-2-(3-fluorphenyl)triazoles-[3,2-v]-1,2,4-triazoles-6-(5H)-ones appears with bicyclical structure destruction and formation of unsaturated spirits. Finally the structure of molecules has been confirmed with X-ray diffraction analyzes.
Синтез, физико-химические свойства 3-арил-2-((3-(3-фторфенил)-1,2,4-триазол-5-ил)тио)-проп-2-ен-1-олов
Synthesis and physical-chemical properties 3-aril-2-((3-(3-fl uorphenyl)-1,2,4-triazoles-5-yl)thio) prop-2-en-1-oles
Keywords: відновлення 5-бензиліден-2-(3-фторфеніл) тіазол-[3,2-в]-1,2,4-тріазол-6-(5Н)-онів; фізико-хімічні процеси; хроматографічні та мас-спектрометричні методи аналізу; восстановление 5-бензилиден-2-(3-фторфенил)тиазол-[3,2-в]-1,2,4-триазол-6-(5Н)-онов; физико-химические процессы; хроматографические и масс-спектрометрические методы анализа; recovery of 5-benziliden-2-(3-fl uorphenyl)triazoles-[3,2-v]-1,2,4-triazoles-6-(5H)-ones; Physico-chemical Processes; Gas Chromatography and Mass Spectrometry Methods of Analysis