Синтез, реакції та фізико-хімічні властивості похідних 8-тіоксантиніл-7-ацетатних кислот - Юрченко, Дар'я Миколаївна; Александрова, Катерина Вячеславівна; Романенко, Микола Іванович; Макоїд, Ольга Борисівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Синтезовано нові похідні 8-тіоксантиніл-7-ацетатних кислот і вивчено їх реакції з електрофільними реагентами. Структуру підтверджено за допомогою методів ПМР-спектроскопії та мас-спектрометрії. Синтезированы новые производные 8-тиоксантинил-7-ацетатных кислот и изучены их реакции с электрофильными реагентами. Структура подтверждена с помощью методов ПМР-спектроскопии и масс-спектрометрии. The new derivatives of 8-thioxanthinyl-7-acetic acid were synthesized. Reactions with electrophylic reagents were studied. The structure of achieved compounds have been confi rmed by 1H NMR-spectroscopy and mass-spectrometry method.
Keywords: синтез; 8-тіоксантиніл-7-ацетатні кислоти; аміди; ПМР-спектроскопія; мас-спектрометрія; 8-тиоксантинил-7-ацетатные кислоты; амиды; ПМР-спектроскопия; масс-спектрометрия; synthesis; 8-thioxanthinyl-7-acetic acid; amides; NMR-spectroscopy; mass-spectrometry