Основи здорового способу життя. Тема 14. Основи загартовування водою : метод. рек. для самостійної роботи студентів - Ляхова, Інна Миколаївна; Шаповалова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» ЗВО МОЗ України для допомоги у вивчені окремих аспектів здорового способу життя, які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу з дисципліни «Основи здорового способу життя». Мета самостійної роботи за темою – ознайомитися з теоретичними і методичними особливостями загартовування водою. Актуальність теми. Загартовування водою – надзвичайно ефективний засіб пристосування людини до температурних коливань навколишнього середовища. Воно підвищує опірність організму захворюванням, насамперед простудних, при цьому зміцнюється нервова система людини, активізується обмін речовин в організмі, поліпшується діяльність серця, легень та інших органів. Наслідком цього є зміцнення її здоров’я, підвищення загальної витривалості та працездатності людини, що має велике значення не тільки для самої людини, а й для соціуму загалом. Відтак, вивчення різних аспектів загартовування водою представляє значний інтерес для майбутніх фахівців фізичної терапії.
Keywords: самостійна робота студентів