Подходы к разработке и созданию метаболитотропных препаратов - производных 1,2,4-триазола - Мазур, И. А.; Беленичев, И. Ф.; Кучеренко, Л. И.; Бухтиярова, Н. В.; Георгиевский, Г. В.; Павлюк, И. В.; Стеблюк, В. С.; Мазур, Іван Антонович; Бєленічев, Ігор Федорович; Кучеренко, Людмила Іванівна; Бухтіярова, Ніна Вікторівна; Георгієвський, Г. В.; et al. (My University, 2012)
На підставі експериментальних даних і результатів клінічного застосування тіотриазоліну та його комбінованих лікарських форм виявлено структурні фрагменти молекул, що визначають наявність і силу протиішемічної, антиоксидантної, нейропротекторної, кардіопротекторної й енерготропної активності, що дозволило на НВО «Фарматрон» синтезувати нову сполуку на основі 1,2,4-триазолу під робочою назвою «Лізиній». Лізиній відноситься до класу метаболітотропних препаратів і виявляє властивості кардіопротектора із вираженим впливом на ендотелій судин міокарда. Розроблено лікарські форми Лізинію (розчин для ін'єкцій і пероральні лікарські форми). Based on experimental and clinical data for thiotriazoline and combined dosage forms the structural fragments of molecules, which could have an impact on the presence and the manifestation of anti-ischemic, anti-inflammatory, antioxidant, neuroprotective, cardioprotective, energotropic effects have been identified; this allowed the SPA «Farmatron» to synthesize a new substance based on 1,2, 4-triazole with the working name «Lyziniy» was found to be a metabolitotropic drugs, it demonstrated cardioprotective effects with the significant impact on the vascular endothelium of a myocardium. The lysine dosage forms (injection and oral dosage forms) have been developed.
Підходи щодо розробки та створення метаболітотропних препаратів – похідних 1,2,4- триазолу
Approaches to the design and development of metabolitotropic drugs (derivatives of 1,2,4-triazole)