Ефективність застосування препаратів біологічно активних пептидів, що отримані з тканини простати великої рогатої худоби, під час лікування екскреторно-токсичного безпліддя, ускладненого хронічним абактеріальним простатитом - Нікіфоров, Олег Анатолійович; Никифоров, О. А.; Nikiforov, O. A. (ЗДМУ, 2014)
З метою дослідження ефективності терапії із включенням препаратів біологічно активних пептидів, що отримані з тканини простати великої рогатої худоби, під час лікування екскреторно-токсичного безпліддя, яке ускладнене хронічним абактеріальним простатитом, обстежили 126 хворих. Пацієнтів поділили на 2 групи: перша отримувала терапію за загальноприйнятими схемами, другій крім стандартної терапії призначали препарати групи біологічно активних пептидів із тканини простати биків, які досягли статевої зрілості. Оцінювали виразність симптомів у динаміці лікування, а також лабораторні показники еякуляту. Встановили, що застосування препаратів групи біологічно активних пептидів, які отримали із тканини простати великої рогатої худоби, дає змогу досягти кращих результатів лікування хворих на екскреторно-токсичне безпліддя, котре ускладнене хронічним абактеріальним простатитом, і досягти стійкого клінічного ефекту, поліпшення показників еякуляту. С целью изучения эффективности терапии с включением препаратов биологически активных пептидов, полученных из ткани простаты крупного рогатого скота, в лечении экскреторно-токсического бесплодия, осложненного хроническим абактериальным простатитом, обследовали 126 больных. Пациентов разделили на 2 группы: первая получала терапию по общепринятым схемам, второй кроме стандартной терапии назначали препараты группы биологически активных пептидов из ткани простаты быков, достигших половой зрелости. Оценивали выраженность симптомов в динамике лечения, а также лабораторные показатели эякулята. Установили, что использование препаратов группы биологически активных пептидов, полученных из ткани простаты крупного рогатого скота, позволяет достичь лучших результатов лечения больных экскреторно-токсическим бесплодием, осложненным хроническим абактериальным простатитом, и получить стойкий клинический эффект, улучшение показателей эякулята. Aim. The paper discusses aspects of the etiopathogenesis of chronic abacterial prostatitis, results of the treatment of 126 patients with this pathology. Methods and results. The patients were divided into II group. I group received usual therapy, group II – standard drugs plus group of biologically active peptides derived from prostate tissue of bulls that have reached sexual maturity. The results analysis shows that use of biologically active peptides derived from prostate tissue of bulls, the age of sexual maturity, allows to achieve the best results of treatment of patients with excretory-toxic infertility, that is complication of chronic abacterial prostatitis compared with the control group. Conclusion. This new drug use helps to achieve a stable clinical effect and enhance the performance of the ejaculate.
Эффективность применения препаратов биологически активных пептидов, полученных из ткани простаты крупного рогатого скота, в лечении экскреторно-токсического бесплодия, осложненного хроническим абактериальным простатитом
The effi cacy of biologically active peptides derived from prostate tissue of bulls, in the treatment of excretory-toxic infertility, complication of chronic abacterial prostatitis
Keywords: безпліддя; простатит; лікування; бесплодие; лечение; Infertility; Prostatitis; Therapy