Визначення кількісного вмісту вільних органічних кислот в траві рижію посівного - Цикало, Тетяна Олександрівна (Тернопіль : Укрмедкнига, 2019)
Актуальність. Лікарська рослинна сировина – джерело багатьох біологічно активних речовин. Однією із потенціально перспективних рослин для створення нових фітопрепаратів є рижій посівний (Camelina sativa (L.) Crantz). Рижій посівний – однорічна рослина родини Brassicaceae, відома як «несправжній льон». Ця рослина походить з Східної Європи і Південно-Західної Азії. Нині в Україні рижій вирощуються на незначних площах в Поліссі і в Північному Лісостепу. Однак біологічно активні речовини у цій сировині вивчені недостатньо. Мета. Визначити кількісний вміст вільних органічних кислот в траві рижію посівного.
Keywords: матеріали конференцій