Корекція вегетативної дисфункції у хворих на хіміорезистентний туберкульоз легень - Разнатовська, Олена Миколаївна; Raznatovskaya, E. N. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Мета дослідження полягала у вивченні ефективності «Адаптолу» в корекції вегетативної дисфункції у хворих на хіміорезистентний туберкульоз легень. Встановлено, що препарат зменшує симпатикотонію та нормалізує основні індекси варіабельності серцевого ритму. Включення в комплексну терапію «Адаптолу» дозволить оптимізувати результати лікування та підвищити його ефективність. The purpose of this study was to examine the effectiveness of «Adaptol» in the correction of vegetative dysfunction in patients with drug resistant pulmonary tuberculosis. It was stablished that «Adaptol» reduces sympathicotonia and normalizes major indices of heart rate variability. «Adaptol» inclusion in the complex therapy permits to optimize treatment outcomes and to improve its effectiveness.
Correction of vegetative dysfunction in patients with drug-resistant pulmonary tuberculosis
Keywords: хіміорезистентний туберкульоз легень; вегетативна дисфункція; drug-resistant pulmonary tuberculosis; vegetative dysfunction