Термогравіметричні дослідження м’якої лікарської форми з піроктон оламіном та нафталаном знесмоленим - Солодовник, В. А.; Бурлака, Богдан Сергійович; Гладишев, Віталій Валентинович (Харків : НФаУ, 2020)
Питання терапії хворих на себорейний дерматит з враженням волосистої частини голови залишаються в центрі уваги клінічної дерматології, що обумовлено, в першу чергу, значною поширеністю патології серед населення країн світу та небажаних медико-соціальних наслідків. Основна етіотропна фармакотерапія хворих на себорейний дерматит здійснюється застосуванням топічних лікарських засобів, серед яких домінують препарати кетоконазолу, а решту складають препарати пірітіон цинку і його комбінації з кетоконазолом. При цьому відзначається досить короткочасний або слабкий ефект від їх застосування, що пов'язують з досить тривалим застосуванням вищенаведених активних фармацевтичних інгредієнтів і вірогідним розвитком резистентності патогенних мікроорганізмів до цих препаратів.
Keywords: себорейний дерматит; клінічна дерматологія; піроктон оламін