Дослідження стану фармацевтичного забезпечення хворих на ішемічну хворобу серця за допомогою АВС- та VEN аналізу - Кіріченко, Т. (Запоріжжя: Запорізький національний університет, 2014)
АВС-аналіз.в організації клініко-економічного аналізу займає особливе місце. Це досить універсальний метод аналізу, який має широке застосування в різних галузях знань. В основу методології АВС-аналізу покладений принцип Парето, згідно з яким є справедливим твердження, що контроль відносно невеликої кількості елементів сукупності дозволяє керувати ситуацією в цілому, так 80% від загального обсягу продажів (прибутку) компаній досягається за рахунок не більш ніж 20% позицій асортименту і навпаки, 80% асортименту забезпечують не більш ніж 20% обігу (принцип “80 на 20”) [Хальфин, 2004].
Keywords: тези