Морально-етична проблема роботи педіатра з батьками-антивакцинаторами - Лямцева, О. В. (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Вакцини впевнено можна назвати одним з найважливіших досягнень людства та впевнено поставити на п’єдестал найбільш корисних винаходів в сфері медицини. На сьогодні людство має доволі широкий перелік вакцин-контрольованих інфекцій доводячи те, що саме введення в організм вакцини є надійним та найбільш перевіреним методом створення імунітету та профілактики важких ускладнень від, здавалося, звичайного вірусу або бактерії. В наведеного ніби зрозуміло, що саме вакцинація є обов’язковим методом профілактики і в часи, коли медицина як наука відкрита до питань пацієнта, рух антивакцинаторів продовжує існувати. Незважаючи на те, що протидія вакцинам є такою ж старою, як і самі вакцини, нещодавно відбулося сплеск протидії вакцинам загалом, який посилюється з відкриттям кожної нової вакцини.
Keywords: тези доповідей