Дрібні фракції пилу (РМ10 та РМ2,5) як екологічна детермінанта здоров’я - Севальнєв, Анатолій Іванович; Волкова, Юлія Володимирівна (Харків : ХНМУ, 2023)
У преамбулі Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ, 1948) зазначено, що здоров’я – це не лише відсутність хвороб або фізичних дефектів, а стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя.