Представленість феномену психічного виснаження у сучасному психіатричному дискурсі - Єфіменко, Сергій Олегович; Ефименко, С. О.; Yefimenko, S. (My University, 2020)
У статті представлено аналіз актуальних літературних джерел у сфері психіатрії та психології, присвячених питанню психосоціальної дезадаптації студентської молоді, спричиненої станами психічного виснаження. Наведено сучасне явлення про структурні компоненти та механізми формування представлених станів в учнів вищих навчальних закладів різних фахів, окремо виділено характеристики психічного виснаження у студентів медичного профілю. Проаналізовано актуальні методи адміністративної та психологічної превенції виникнення даних станів. В статье представлен анализ актуальных литературных источников в области пси- хиатрии и психологии, посвящённых вопросу психосоциальной дезадаптации студенческой молодёжи, вызванной состояниями психического истощения. Приведены современные представления о структурных компонентах и механизмах формирования представленных состояний у учащихся высших учебных заведений различных специальностей, отдельно выделены характеристики психического истощения у студентов медицинского профиля. Проанализированы актуальные методы административной и психологической превенции возникновения данных состояний. The article presents an analysis of current literary sources in the field of psychiatry and psychology, devoted to the issue of psychosocial maladjustment of student youth caused by states of mental exhaustion. The modern ideas about the structural components and mechanisms of the formation of the presented states in students of higher educational institutions of various specialties are given, the characteristics of mental exhaustion in medical students are separately identified. The current methods of administrative and psychological prevention of the occurrence of these conditions are analyzed.
Представленность феномена психического истощения в современном психиатрическом дискурсе
Representation of the phenomenon of mental exhaustion in modern psychiatric discourse
Keywords: психічне виснаження; емоційне вигоряння; студенти-медики; медичний університет; навчання; психическое истощение; эмоциональное выгорание; студенты-медики; медицинский университет; обучение; mental exhaustion; emotional burnout; medical students; medical university; training