Технології підготовки здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Фармація» - Нагорна, Наталія Олександрівна; Васюк, Світлана Олександрівна; Нагорний, Володимир Володимирович; Донченко, Анастасія Олександрівна (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2018)
Головний вектор сучасного розвитку вищої освіти в Україні визначається загальним спрямуванням вітчизняної вищої школи на входження в загальноєвропейський i світовий освітній простір, гармонізацію національних i міжнародних стандартів вищої освіти. Підвищується соціальне значення держави у забезпеченні доступу до якісної освіти, високого рівня знань, можливості набуття відповідних вмінь, компетенцій через надання вишам академічної мобільності й свободи. У цьому контексті інноваційну навчальну технологію слід розглядати як загально дидактичний процес, що полягає у використанні сукупності методів i прийомів спільної діяльності суб’єктів освітнього процесу, спрямованої на досягнення мети навчання, розвиток особистості та креативнофахового здобуття знань i компетенцій відповідно до завдань підготовки професіоналів нового часу.