Острые аллергические реакции: патогенез и неотложная медицинская помощь - Горенштейн, М. Л.; Шифрин, Г. А.; Баштан, Л. П.; Бойко, К. А.; Мангуренко, О. И.; Шифрін, Г. А.; Бойко, Костянтин Анатолійович; Мангуренко, О. І.; Gorenshtein, M. L.; Shifrin, G. A.; Bashtan, L. P.; Boyko, K. A.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Рассмотрены проблемы патогенеза и интенсивной терапии острых аллергических реакций. Висвітлено питання щодо патогенезу та інтенсивної терапії гострих алергічних реакцій. The lecture depicts problems of pathogenesis and critical care of immidiate allergic reactions.
Гострі алергічні реакції: патогенез і невідкладна медична допомога
Acute allergic reactions: pathogenesis and critical care
Keywords: анафилактический шок; отек Квинке; синдром Лайела; крапивница; анафілактичний шок; набряк Квінке; синдром Лайєла; кропив’янка; anaphylactic shock; angioneurotic edema; Lyell’s syndrome; urticaria