Впровадження результатів сучасних наукових досліджень у навчальний процес на кафедрі медичної біології, паразитології та генетики ЗДМУ - Приходько, Олександр Борисович; Павліченко, Віктор Іванович; Ємець, Тетяна Іванівна; Малєєва, Ганна Юріївна (My University, 2020)
Дослідження присвячене вивченню біології збудника малярії. Воно інтегрує розділи «Цитологія» та «Медична паразитологія», які за навчальною програмою студенти 1-го курсу вивчають на кафедрі медичної біології у I та II семестрах відповідно. На практичних заняттях при засвоєнні циклу розвитку Plasmodium, ми розглядаємо репродуктивну стратегію серійного, так званого «закритого мітозу» (3+14+11+4), завдяки якому збудник створює велику та різноманітну популяцію з відносно невеликої кількості членів-засновників, при цьому повторюємо взаємопов’язані питання: рівні упакування хроматину, мітоз, мейоз, розмноження та інше. Це сприяє поглибленню знань викладачів та студентів з дисципліни; формуванню у студентів творчого наукового потенціалу, здатності до самоосвіти та покращенню підготовки до іспитів з медичної біології і Крок-1.
Keywords: медична освіта; інтеграція занять; Plasmodium; закритий мітоз; доповіді студентів