Функціонування аксіологеми «жінка» у східнослов’янських та арабських пареміях - Завгородня, Дар'я Олександрівна (Запорізький національний університет, 2020)
Тема «культурних вимірів чоловічого та жіночого» переживає період актуалізації. Ця проблема набуває особливого значення при вивченні «закритих» культур, що характеризуються високим рівнем стабільності традиційних моделей поведінки, до таких відноситься арабська культура. «Закритість» культури дає змогу іншокультурним ЗМІ вільно інтерпретувати процеси, що протікають у її межах, систему цінностей та суспільних норм. Оскільки фольклор є незаангажованим джерелом інформації про ментальність, його вивчення дає змогу об’єктивно оцінити стан проблеми, абстрагуючись від стереотипних уявлень.