Використання інтернет-технологій для моніторингу і оцінювання знань іноземних студентів з фармакології - Самура, Ірина Борисівна; Тихоновський, Олександр Володимирович (Харків : НФаУ, 2021)
Вступ. На сучасному етапі, на шляху реформування українського суспільства, презентації нашої країни у світі, трансформування різних галузей господарства, в тому числі медичної освіти стало підписання угоди про безвізовий режим України з ЄС у Страсбурзі 17 травня 2017 року. Компетентність у сучасному світі визначається як: складне особистісне утворення, що інтегрує знання, уміння та навички, особистий досвід, особисте ставлення до учбового процесу і кінцевого результату. Актуальним стає спрямування організації освітнього процесу на формування професійних та індивідуальних особистісно-зорієнтованих якостей іноземних студентів медичних закладів вищої освіти України. При цьому самостійна робота студентів-медиків, самоосвіта є однією з провідних моделей освіти, що передбачає персональний характер навчання, створення умов для саморозвитку майбутнього лікаря. Виховна, розвивальна, освітня функції навчального процесу залишаються базовими для викладачів медичних ЗВО, із адаптуванням їх до сучасних умов.