Дистанційне вивчення дисципліни «Анестезіологія та інтенсивна терапія» в Запорізькому державному медичному університеті: сучасний стан питання - Воротинцев, Сергій Іванович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Якісне навчання клінічній медицині в медичному університеті не є можливим поза межами лікувальних закладів. Під час пандемії COVID-19 воно проводиться у дистанційному режимі з використанням всіх можливих форм надання інформації та контролю якості отриманих знань. Вивчення дисципліни «анестезіологія та інтенсивна терапія» в ЗДМУ відбувається на п’ятому курсі і також проводиться дистанційно, проте якість викладання предмету досі не була визначена. Тому метою роботи є дослідження ситуації щодо дистанційного навчання на кафедрі «Анестезіології та інтенсивної терапії» серед студентів-медиків та виявлення можливих недоліків, обмежень, задоволення під час вивчення дисципліни, а також перспектив такого підходу до навчання в подальшому.
Keywords: дистанційне навчання; анестезіологія та інтенсивна терапія