Синтез i фізико-хімічні властивості похідних 2,3-дигідро-1,3-оксазоло[2,3-f]ксантину - Черчесова, Олександра Юріївна; Романенко, Микола Іванович; Мартинюк, О. О.; Іванченко, Дмитро Григорович; Александрова, Катерина Вячеславівна; Коржова, Алла Станіславівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розроблено препаративні методи синтезу не описаних раніше похідних 2,3-дигідро-1,3-оксазоло[2,3-f]ксантину, вивчено їх реакції з нуклеофільними реагентами. Будову синтезованих сполук доведено методами ІЧ-спектрофотометрії, ПМР-спектроскопії та мас-спектрометрії. Разработаны препаративные методы синтеза не описанных ранее производных 2,3-дигидро-1,3-оксазоло[2,3-f]ксантинов и изучены их реакции с нуклеофильными реагентами. Структура синтезированных соединений подтверждена методами ИК-спектрофотометрии, ПМР-спектроскопии и масс-спектрометрии. The preparative methods for previously unknown 2,3-dihydro-1,3-oxazolo[2,3-f] xanthines derivetives were developed. Reactions with nucleophylic reagents were studied. The structure of the synthesized compounds were confi rmed by the IR-spectrofotometry, NMR-spectroscopy and mass-spectrometry.
Keywords: synthesis; oxazolo[2,3-f]xanthines; IR-spectrofotometry; NMR-spectroscopy; mass-spectrometry