Пошук нових лікарських засобів для сучасної гінекології - Мельникова, Н. В.; Фуклева, Лариса Анатоліївна; Пучкан, Любов Олександрівна; Жадан, І. С.; Лобода, О. С.; Литвиненко, Тетяна Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Проблема розробки нових лікарських засобів для сучасної гінекології (лікування вагінітів, кандидозів, вульвітів та ін.) є актуальною. Використання лікарських засобів з хімічними речовинами має багато побічних ефектів. Створення нових препаратів з використанням природних речовин є темою сьогодення. Розробниками використані сучасні основи-носії, обґрунтовано отримані та біофармацевтично підтверджено склад нового вагінального крему та вагінальних овулів з ефірною олією чебрецю як засоби для гінекології з бактеріостатичною і протигрибковою дією. Ці лікарські форми можуть бути рекомендовані як лікарські засоби. Problem of development of new medications for modern gynecology (for treatment of vaginitis, candidosis, vulvitis and others is actual).The use of medications with chemical substances resulted in a lot of side effects.Creation of new preparations with natural substances is the theme of today. By the developers modern bases-carriers were used, compositions of new vaginal cream and vaginal ovuls with essential thyme oil as remedies for gynecology with a bacteriostatic and antifunginal activity were worked out and pharmaceutically proved. These dosage forms can be recommended as medications.
Keywords: лікарський засіб; гінекологія; інфекції; ефірна олія; технологія; біофармацевтичні дослідження; pharmaceutical substance; gynaecology; infections; ether oil; technology; biopharmaceutical researches