Біохімічні механізми розвитку атеросклерозу - Александрова, Катерина Вячеславівна; Рудько, Наталія Петрівна; Крісанова, Наталія Вікторівна (Харків : НФаУ, 2021)
Вступ. Атеросклероз та його ускладнення, такі як інфаркт і інсульт, продовжують залишатися однією з основних причин захворюваності і смертності в усіх країнах світу, особливо в Україні. Ця патологія, незважаючи на тривале вивчення, продовжує залишатися з багатьох позицій незрозумілою, що призвело до існування великої кількості гіпотез і теорій атерогенезу та ускладнень атеросклерозу.