Використання інформаційних та комунікаційних технологій на кафедрі пропедевтики внутрішніх хвороб - Лукашенко, Ланна Віталіївна; Лихасенко, Іветта Валеріївна (Київ: Гнозис, 2018)
Традиційна система освіти виявилася недостатньо мобільною для задоволення потреб студентів у постійному отриманні та вдосконаленні знань, актуальних в теперішній момент часу. Професійні навички повинні вдосконалюватися з тією ж швидкістю, з якою відбувається оновлення фактичної інформації. Таким чином, подальше впровадження комп'ютерних методів навчання і контролю знань створять сприятливіші умови для отримання і засвоєння нової медичної інформації та підвищення якості підготовки майбутніх фахівців. Реформування вищої медичної освіти в нашій країні, спрямоване на надання українському фахівцю рівних можливостей на європейському ринку праці, має розглядатися як пріоритетне в системі розроблюваних заходів відповідальними урядовими установами. Традиционная система образования оказалась недостаточно мобильной для удовлетворения потребностей студентов в постоянном получении и совершенствовании знаний, актуальных в текущий момент времени. Профессиональные навыки должны совершенствоваться с той же скоростью, с которой происходит обновление фактической информации. Таким образом, дальнейшее внедрение компьютерных методов обучения и контроля знаний создадут более благоприятные условия для получения и усвоения новейшей медицинской информации и повышения качества подготовки будущих специалистов. Реформирование высшего медицинского образования в нашей стране, направленное на предоставление украинскому специалисту в будущем равных возможностей на европейском рынке труда, должно рассматриваться как приоритетное в системе разрабатываемых мер ответственными правительственными учреждениями. The traditional system of education proved inadequate to meet the needs of students in their aspiration to improve the medical knowl- edge that would remain relevant any time. The value of skills must improve with the same rate as the actual information update. Nowadays, the requirement is to introduce the information and communication technologies into educational process of the Department of propedeutics of internal diseases. Thus, the further introduction of computerized methods of training and knowledge control will create more favorable conditions for the acquisition and understanding of the latest medical information and improve the quality of future spe- cialists training. The reforms conducting in the higher medical education system are aimed at providing Ukrainian health professionals with equal opportunities to compete in the labor market of Europe. This process must be of paramount importance for governmental institutions in charge.
Keywords: комп’ютерний клас; онлайн-курс; студенти; кафедра пропедевтики внутрішніх хвороб; компьютерный класс; студенты; кафедра пропедевтики внутренних болезней; computer class; online course; students; department of propedeutics of internal diseases