Історія розвитку комп’ютерних наук в університетах США - Рудницький, Є.; Куліченко, Алла Костянтинівна; Rudnytskyi, Ye.; Kulichenko, A. K. (My University, 2023)
Статтю присвячено розвитку комп’ютерних наук в американських університетах. Доробок вказує на значення вивчення цієї сфери для розуміння сучасних концепцій і технологій. Розглянуто аналіз історії, зокрема прогрес і зміни використання ІКТ, створення комп’ютерних систем, дослідження штучного інтелекту та розробку програмного забезпечення. Автори відзначають складний характер розвитку комп’ютерних наук, вплив компаній, обчислювальних центрів, академічних програм та університетів. Встановлено, що розуміння історії сприяє кращому осмисленню поточного стану комп’ютерних наук і їх подальшому розвитку як важливої галузі.
Куліченко А. К. - ОRCID ID: 0000‐0003‐1469‐3816
Keywords: розвиток; комп’ютерні науки; університети США; Асоціація обчислювальної техніки; Інститут інженерів з електротехніки та електроніки; штучний інтелект; навчальні програми; комп’ютерні системи; магістерські студії; development; computer science; U.S. universities; Association for Computing Machinery; Institute of Electrical and Electronics Engineers; artificial intelligence; educational programs; computer systems; master's studies