Застосування 2-(4-аміно-5-(4-нітрофеніл)-4Н-1,2,4-триазол-3-ілтіо)ацетатної кислоти як антиоксидантного засобу - Щербак, Марина Олексіївна; Каплаушенко, Андрій Григорович; Лук'янчук, Віктор Дмитрович; Щербак, М. А.; Каплаушенко, А. Г.; Лукьянчук, В. Д.; Shcherbak, M. O.; Kaplaushenko, A. H.; Lukianchuk, V. D. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Об'єкт винаходу: застосування 2-(4-аміно-5-(4-нітрофеніл)-4Н-1,2,4-триазол-3-ілтіо)ацетатної кислоти як антиоксидантного засобу. Галузь застосування: фармація, медицина та ветеринарія. Суть винаходу: 2-(4-аміно-5-(4-нітрофеніл)-4Н-1,2,4-триазол-3-ілтіо)ацетатна кислота містить при N4-атомі ядра 1,2,4-триазолу аміногрупу, в положенні 5 ядра 1,2,4-триазолу містить нітрофенільний радикал, а також має в своєму складі карбоксильну групу та двовалентний атом сірки. Технічний результат: здатність пригнічувати процеси вільнорадикального окиснення, висока розчинність, стійкість при зберіганні, нескладна методика отримання, доступність реактивів для синтезу.
Keywords: патенти; винахід