Вплив допоміжних речовин на стираність, розпадання та зовнішній вигляд після 6-ти місяців зберігання таблеток отриманих методом вологої грануляції до складу яких входить карбамазепін з тіотриазоліном - Івченко, А. С.; Німенко, Ганна Романівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Епілепсія займає третє місце серед різноманіття форм патологій центральної нерпової системи (ЦНС). У зв’язку з цим створення нових, безпечних лікарських засобів на основі комбінацій протиепілептичного препарату з антиоксидантами завдяки чому зменшиться велика кількість побічних ефектів та стане можливим розширення застосування нового препарату, є одним з головних завдань сучасної фармації. Мета дослідження. Вивчити вплив ДР на стираність, розпадання та зовнішній вигляд після 6-ти місяців зберігання таблеток на основі карбамазепіну з тіотриазоліном (1,5:1). Матеріал і методи. Діючі речовини - карбамазепін з тіотриазоліном (1,5:1), допоміжні речовини. Таблетки пресували методом вологої грануляції. Вплив ДР речовин вивчали за такими показниками: стираність, розпадання та зовнішній вигляд після 6-ти місяців зберігання.
Keywords: тези доповідей