Роль номена Morbus в латинському лінгвокультурному просторі - Скрипник, Юлія Сергіївна; Скрипник, Ю. С.; Skrypnyk, Y. S. (Київ: КНУ ім. Т. Шевченка, 2015)
У статті розглядаються особливості коннотацій номена MORBUS на основі аналізу творів латинських авторів разних жанрів та історичних періодів. Досліджено дериваційну продуктивність номена, особливості контекстуального використання та його метафоричність. В статье рассматриваются особенности коннотации номена MORBUS на основе анализа произведений латинских авторов разных жанров и исторических периодов. Исследуются также деривационная продуктивность номена, особенности контекстуального использования и его метафоричность In this article we research the connotative particularities of name MORBUS by analyzing the works of Latin authors of different genres and historical periods. We also study the derivational productivity of name, especially the contextual use and his metaphorical sence.
Роль номена Morbus в латинском лингвокультурном пространстве
The role of name Morbus in latin lingvokulturological space
Keywords: лінгвокультурологія; концепт; концептуальний аналіз; лінгвокультурологічний аналіз тексту; концептуальна метафора; концепт Morbus; латинська мова; концепт “хвороба”; лингвокультурологии; концепт; концептуальный анализ; лингвокультурологический анализ текста; концептуальная метафора; концепт Morbus; концепт «болезнь»; латинский язык; lingvoculturology; concept; lingvoculturological analysis of the text; conceptual analysis; conceptual methaphore; concept MORBUS; concept “disease”; Latin language