Аналіз резистентності до антибіотиків грам-негативних збудників раньових інфекцій - Машков, М. П.; Москалюк, А. С. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Антибіотикорезистентність основних збудників інфекційних захворювань є однією з найбільших проблем сучасної медицини. Швидкість, з якою формується і розповсюджується стійкість мікроорганізмів до АБ, вражає. Препарати, які ще декілька років тому були ефективними, сьогодні втрачають свої позиції і їх використання вимушено обмежується. Згідно даних Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), швидке підвищення стійкості мікроорганізмів до АБ загрожує підірвати основи охорони здоров’я, зроблені медичною наукою протягом останніх 50 років.
Keywords: тези доповідей