Симуляційне навчання як педагогічна технологія для підготовки високопрофесійних фахівців у галузі знань «Охорона здоров’я» - Дмитренко, Інна Петрівна; Ковальова, Тамара Дмитрівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
Реалізація пріоритетних національних проектів у сфері охорони здоров'я, процеси реформування і модернізації галузі виявили з особливою гостротою проблему професійної підготовки медичних працівників. В галузі відчувається гострий дефіцит фахівців високої кваліфікації, що у свою чергу вимагає пошуку таких педагогічних технологій при підготовці кадрів, які б відповідали вимогам сьогодення. Неодноразово у наукових пошуках багатьох вчених підкреслювалась необхідність значного посилення практичного аспекту підготовки майбутніх лікарів при збереженні належного рівня теоретичних знань. В сучасних умовах теоретична підготовка лікарів повинна поєднуватися з широким набором імітаційних освітніх методів, що відповідають міжнародним вимогам. Заняття в імітаційних центрах дозволяють відтворювати клінічні ситуації необмежену кількість разів в умовах повністю відповідних реальності.
Keywords: матеріали конференцій