Диференціація видів юридичної відповідальності за правопорушення у фармацевтичному секторі галузі охорони здоров’я - Алексєєв, Олександр Германович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
На даний час немає єдиного підходу до визначення поняття юридичної відповідальності. Кожен автор намагається підкреслити, виділити ті основні ознаки цього правового явища які, на його думку, є найбільш важливими. У цьому контексті серед найбільш загальноприйнятних можливо виділити підходи до визначення юридичної відповідальності С.С. Алексєєва, С. М. Братуся, О. С. Іоффе, В.В. Копєйчикова, П. М. Рабіновича та інших. В більшості своїй автори визначають юридичну відповідальність як обов’язок особи зазнати певних заходів державно-примусового характеру за скоєне правопорушення [1].
Keywords: юридична відповідальність; галузь охорони здоров’я; фармацевтичний сектор