Оцінка ефективності застосування місцевої терапії в комплексному лікуванні бактеріального тонзилофарингіту у дітей - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Гиря, Олена Максимівна; Леженко, Г. А.; Пашкова, E. E.; Гиря, Е. М.; Lezhenko, G. O.; Pashkova, O. Ye.; Gyria, O. M. (Донецкий национальный медицинский университет им. М. Горького, 2014)
Резюме. Уроботі наведені дані клініко-яабораторного дослідження 42 дітей з ознаками гострого бактеріального тонзилофарингіту. Проведена оцінка динаміки клінічної симптоматики захворювання та мікробіологічної картини ротоглотки залежно від схеми застосованої терапії. Доведено високу клінічну ефективність застосування бензидаміну гідрохлориду в комплексному лікуванні гострих бактеріальних тонзилофарингитіву дітей. Резюме. В работе представлены данные клинико-лабораторного обследования 42 детей с признаками острого бактериального тонзиллофарингита. Проведена оценка динамики клинической симптоматики заболевания и микробиологической картины ротоглотки в зависимости от схемы терапии. Доказана высокая клиническая эффективность применения бензидамина гидрохлорида в комплексном лечении острых бактериальных тонзиллофарингитов у детей. Summary. The article deals with the data of clinical and laboratory examination of 42 children with signs of acute bacterial tonsillopharyngitis. WE have carried out the assessment of the dynamics of clinical symptoms of the disease and microbiological picture of the oropharynx depending on treatment regimen. High clinical efficacy of benzydamine hydrochloride in the complex treatment of acute bacterial tonsillopharyngitis in children has proved.
Оценка эффективности применения местной терапии в комплексном лечении бактериального тонзиллофарингита у детей
Evaluation of the efficacy of local therapy in complex treatment of bacterial tonsillopharyngitis in children
Keywords: гострий бактеріальний тонзилофарингіт; бензидаміну гідрохлорид; діти; острый бактериальный тонзиллофарингит; бензидамина гидрохлорид; дети; acute bacterial tonsillopharyngitis; benzydamine hydrochloride