Особливості прагматики наукового тексту - Савченко, Лілія Андріївна (Київ: МЦНД, 2018)
Інтерес до вивчення наукового тексту зумовлений прагненням встановити ідентифікувальні мовні засоби, якими він впливає на комуніканта, адже текст є одним з основних видів людської комунікації. Прагматика наукового тексту сьогодні є досліджуваною науковою проблемою (Н.М. Пільгуй, А.Д. Олійник, О.П. Лещенко, М.І. Венгринюк, С. Мойсеєнко, Т. В. Іщенко та ін.), утім ще не з’ясовані окремі засадничі положення прагматичної інтенції наукового тексту й дискурсу, які реалізуються на рівні наукової комунікації. А тому виникає потреба у глибшому вивченні цього питання.