Аналіз вітчизняного фармацевтичного ринку психостимулюючих та ноотропних засобів групи N06BX - Бурлака, Богдан Сергійович; Бєленічев, Ігор Федорович; Сінча, Наталія Іванівна; Сінча, Катерина Анатоліївна; АлЗедан, Фаді; Burlaka, B. S.; Belenichev, I. F.; Sincha, N. I.; Sincha, K. A.; Al Zedan, Fadi (My University, 2020)
Метою роботи є дослідження номенклатури асортименту групи N06BX синтетичного і рослинного походження, представлених на фармацевтичному ринку України. Результати. Згідно з даними Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України на фармацевтичному ринку України відповідно до класифікації АТС станом на грудень 2019 року зареєстровано 14 міжнародних непатентованих назв (МНН) лікарських засобів або 214 торговельних назв лікарських засобів з урахуванням форм випуску. Асортимент цих препаратів за походженням представлений аналогами препаратів як синтетичної, так і рослинної природи. В цілому відповідно до переліку групи N06BX нараховується 29 країн виробників препаратів даної групи. Aim. To study the nomenclature of synthetic and herbal N06BX group, presented on the pharmaceutical market of Ukraine. Results. According to the State Expert Center of the Ministry of Health of Ukraine, the pharmaceutical market of Ukraine presents 14 international non-proprietary names (INN) of drugs or 214 trade names of drugs, including forms of release registered as of the classification of ATC; December, 2019. The range of these drugs has been represented by drugs analogues, both synthetic and herbal. In total, according to the list of N06BX group, there are 29 countries producing drugs of this group.
Ana lysis of the domestic pharmaceutical market of psychostimulan ts an d nootropic drugs of N06BX group
Бурлака Б. С. – https://orcid.org/0000-0003-4539-7331, Белєнічев І. Ф. – https://orcid.org/0000-0003-1273-5314, Сінча Н. М. – https://orcid.org/0000-0003-3772-0960, Сінча К. А. – https://orcid.org/0000-0002-8608-2777, АлЗедан Фаді – https://orcid.org/0000-0001-9596-2779.
Keywords: n-феніл-ацетил-L-пролілгліцин; ноотропи; аналіз ринку; церебропротектори; n-phenyl-acetyl-L-prolylglycine; nootropics; market analysis; cerebroprotectors