Тарас Шевченко: поет, філософ, мудрець (До 200-ліття з дня народження) - Жадько, Віталій Андрійович (Запорізький державний медичний університет, 2014)
У монографії проаналізовані поетичні твори Тараса Шевченка під кутом зору виявлення в них філософського, релігійного, художньо-естетичного змісту, що дає підстави вважати його геніальною пророчою людиною, яка адекватно, як ніхто інший, виразила не тільки специфічні особливості народної української душі, але й показала шлях гуманістичного розвитку будь-якого народу, будь-якого суспільства.
Keywords: Тарас Шевченко; поет; філософ