Дослідження синтетичних, фізико-хімічних та біологічних властивостей похідних 1,2,4-тріазол-3-тіонів оксалатної кислоти - Толстяк, С. С.; Вовнянко, О. І. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Важливою складовою фармацевтичної науки є органічний синтез. Він є основою для вирішення найважливішого питання фармації, а саме створення нових сполук, які можуть стати основою нових оригінальних лікарських засобів. Аналіз науково-технічної літератури за останні роки показав, що ядро 1,2,4-тріазолу є структурним фрагментом лікарських препаратів з різноманітними фармакологічними ефектами. У сучасній медицині є багато прикладів успішного використання похідних даної гетероциклічної системи.
Keywords: тези