Загальна характеристика психологічних ускладнень у пацієнтів з травматичним пошкодженнями щелепно-лицевої ділянки за типом визначеного дефекту - Плохушко, Роман Вікторович; Семенов, Денис Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ: незважаючи на значні досягнення у вивченні психологічного стану хворих з травматичними пошкодженнями щелепно-лицевої ділянки, необхідним є визначення типу дефекту. Мета дослідження: оцінка психологічних ускладнень у пацієнтів з травматичними пошкодженнями щелепно-лицевої ділянки шляхом визначення типу дефекту. Контингент та методи дослідження:контингент хворих склали 120 осіб, що перенесли хірургічне втручання у щелепно-лицевій ділянці.Клініко-статистичний – аналіз достовірності відмінностей якісних показників; ретроспективний аналіз – вивчення загального стоматологічного і психоемоційного статусу; психологічні – для визначення рівня тривожності.
Keywords: тези доповідей