Клініко-патогенетичні особливості та оптимізація терапії гепатитів В і С в поєднанні з EBV-інфекцією. - Рябоконь, Юрій Юрійович; Rjabokon', Ju. Ju. (Запорізький державний медичний університет, 2009)
У дисертаційній роботі представлені результати дослідження клініко-патогенетичних ла-нок жовтяничної форми гепатитів В і С, які перебігають на тлі серологічних ознак реактивації EBV-інфекції. На основі комплексного вивчення імунних показників та параметрів окисної моди-фікації білків сироватки крові в динаміці цих захворювань наведено теоретичні узагальнення та нове вирішення науково-практичної задачі, яка полягає у поглибленні уявлення про клініко-патогенетичні особливості жовтяничних форм гепатитів В і С, асоційованих із серологічними ознаками реактивації EBV-інфекції, що дало змогу підвищити ефективність комплексного ліку-вання хворих шляхом додаткового призначення в період реконвалесценції імунорегуляторного пе-птиду імунофану. The results of research of clinical-pathogenesis parts of icteric forms of viral hepatitis B and C, which were proceeding during reactivation of EBV-infection, are uncovered in the dissertational work. According to results of complex study of immune parameters and parameters of oxidative modification of proteins in blood serum in dynamics of the diseases, theoretical generalization and new solution of scien-tific-practical problem are offered. It consist in making deeper conception about clinical-pathogenesis fea-tures of icteric firms of viral hepatitis B and C, which associate with reactivation of EBV-infection, and gives opportunity to raise an effectiveness of complex treatment by adding immunoregulatory peptide imunofan in therapy of patients in reconvalescent period.
Keywords: гепатит В; гепатит С; EBV-інфекція; цитокіни; окисна модифікація білків крові; гепатит В; лікування; гепатит С; EBV-инфекция; цитокины; окислительная модификация белков крови; лечение; hepatitis B; hepatitis C; EBV-infection; cytokines; oxidative modification of proteins; treatment