Різновиди юридичної відповідальності у сфері охорони здоров’я на території України - Єренко, Олена Костянтинівна (My University, 2022)
Кожна людина має невід'ємне і непорушне право на охорону здоров'я. Відповідно до основного закону кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування. (ст. 49 Конституції України). При чому на Державу покладається обов’язок створювати умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. Юридична відповідальність - це застосування заходів державного примусу до особи, яка вчинила правопорушення, слід зауважити, що цей підхід застосовується і до галузі, яка розглядається, а саме охорони здоров'я громадян.
Keywords: тези доповідей