Фармацевтична ботаніка. Систематика рослин - Корнієвський, Юрій Іванович; Корнієвська, Валентина Григорівна; Мазулін, Георгій Владиленович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Дисципліна «Фармацевтична ботаніка» є обов’язковою для здобувачів вищої освіти, надає теоретичні знання та формує практичні навички, необхідні майбутнім провізорам з таких розділів ботаніки як анатомія, морфологія, систематика, екологія, фітоценологія та географія рослин; вчить виділяти мікроскопічні та макроскопічні діагностичні ознаки органів рослин, необхідні для встановлення тотожності лікарської рослинної сировини, впізнавати лікарські рослини за морфологічними ознаками; вивчає взаємозв’язок рослин з умовами зовнішнього середовища, їх розповсюдження та значення, прививає дбайливе відношення до рослинного світу.
Keywords: фармацевтична ботаніка