Маловідомі факти з історії медицини у роки німецької окупації (1941 - 1943) - Лохматова, К. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
У доповіді приділена увага маловідомим подіям, які відбувалися на території України у 1941 – 1943 рр. А саме, розглянута нацистська політика знищення пацієнтів на прикладі конкретного випадку в Клінічній психіатричний лікарні, розташованій м. Ігрень (зараз – частина м. Дніпро). Також зроблена спроба висвітлення повоєнної долі лікарів і працівників психіатричної лікарні.